Noah, 9 år, behöver ta sig över den tungt trafikerade vägen när han ska till sina idrottslektioner. Foto: SVT

Stor oro för barnens säkerhet i Sysslebäck

Uppdaterad
Publicerad

Barnen på Kvistbergsskolan i Sysslebäck måste ta sig över riksväg 62 för att komma till sin idrottshall. Trots att det finns ett övergångsställe händer det ofta att bilisterna inte stannar ens för större barngrupper.

SVT Nyheter Värmland har tidigare uppmärksammat invånarna i Ambjörbys vädjan om fartbegränsande åtgärder genom samhället. 

Samma problem med fartsyndare finns också en bit norrut, i Sysslebäck, där trafiken skapar problem för skolbarnen.

Stannar inte för barnen

Trots att övergångsstället är synligt och trots att hastigheten är sänkt till 50 km/h händer det ofta att bilister inte respekterar gående, något som både skolan och Torsby kommun gjort Trafikverket uppmärksammade på.

Hör 9-åriga eleven Noah berättar mer i klippet. Foto: SVT

”Att klaga faller inte i god jord”

– Det här är inga nyheter. Alla vet om hur hemsk trafiksituationen ser ut. Det är ett laglöst land när till och med yrkestrafiken låter bli att stanna, säger en förälder till ett barn på skolan som vill vara anonym.

– Att klaga över trafiksituationen faller nog inte i god jord. Många tycker det är häftigt att kunna gasa på.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.