Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Anki Nordmarker, chef för BUP, räknar med att trycket på psykiatrin kommer öka till hösten. Bara de senaste veckorna har de sett en ökning, som tros bero på corona. Foto: SVT

Personal flyttas från BUP till slutenvården

Uppdaterad
Publicerad

En tredjedel av sjukvårdspersonalen i Region Värmland får sin semester uppdelad, men det gäller inte för de som jobbar inom psykiatrin. Där flyttar man istället runt personalen för att täcka upp på alla avdelningar.

Precis som tidigare somrar kommer sjuksköterskebemanningen på barn- och ungdomspsykiatrin gå ned till ungefär hälften. Det finns inte tillräckligt med vikarier för att täcka upp på annat sätt och en del av sköterskorna kommer flyttas från BUP till slutenvården.

Lovar vård till alla som behöver

Trycket på psykiatrin har ökat i samband med coronapandemin och chefen för BUP, Anki Nordmarker, säger att de väntar sig ett ännu högre tryck till hösten. Men, alla som verkligen behöver vård kommer få det, lovar hon.

Se Anki Nordmarker berätta om beslutet i videon här ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Värmland

Mer i ämnet