Foto: SVT

Politiker kallade Muminmotståndare för gnällspikar

Uppdaterad
Publicerad

Moderaternas länsordförande Stina Hööks inlägg på Facebook har upprört flera av de som är emot planerna på en Muminvärld på Skutberget.

Det är formuleringen ”Och så önskar vi att alla gnällspikar och hindrare av utveckling håller sig borta och ser möjligheterna istället för hindren, tack!” som upprört. En av dem som ilsknat till är Peter Sörensen, en av företrädarna för den nybildade föreningen Skutbergets Vänner, som värnar om att Skutberget ska vara tillgängligt för alla.

LÄS MER: Många reaktioner på Muminplaner

– Att som Stina Höök stå och måla ut medborgarna, som betalar hennes lön som regionråd, som gnällspikar tycker jag känns olustigt. Det är skillnad om man som privatperson brusar upp men Stina Höök borde som en av de ledande politikerna i Värmland välja sina ord med lite bättre respekt för åsiktsskillnader. Inte kalla människor för gnällspikar, säger han.

Planer på Muminvärld i Karlstad
Stinga Hööks numera borttagna Facebookinlägg.

”Självklart att alla människor ska tycka”

När SVT Nyheter Värmland träffar Stina Höök (M) tycker hon att hon har blivit missförstådd när det gäller påståendet om att hon målat ut meningsmotståndarna.

– Man tar olika meningar ur sitt sammanhang och påstår att jag säger att man inte får säga vad man tycker och det är självklart att alla människor ska tycka i den här frågan, säger hon

LÄS MER: Muminvärldens vd: ”Finns alltid motstånd vid utveckling”

Så du har inte kallat dem för gnällspikar?

– Jag vill inte se att man bara ser hinder. Det här inlägget gjordes för tio dagar sedan och då var diskussionen en helt annan.

”Rejält raljant”

Men det svaret nöjer sig inte Peter Sörensen på Skutbergets Vänner med.

– För tio dagar sedan när hon skrev det så var vi 1 500 medlemmar i den här gruppen. I dag är vi 4 500 som har samlat oss emot planerna på en Muminpark på Skutberget.. Det pratas om att de som är kritiska till det politikerna gör har ett politikerförakt, men föraktar inte hon oss nu? Återigen, hon är förbundsordförande i moderaterna och ett av två regionråd. Jag tror inte jag är ensam om att en person på den positionen är rejält raljant när hon uttrycker sig så.

Stina Höök (M) har, enligt vad SVT Nyheter Värmland kan se, tagit bort inlägget från sin Facebooksida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Planer på Muminvärld i Karlstad

Mer i ämnet