Foto: SVT

Skulderna i Zynapp: 15 miljoner

Uppdaterad
Publicerad

Skulderna i det konkursdrabbade it-bolaget Zynapp uppgår till 15 miljoner kronor. Det uppger konkursförvaltaren Hans Renman för SVT.

Under torsdagen kommer konkursboet att läggas ut till försäljning.

Det har gått drygt en vecka sedan det omtalade it-bolaget Zynapp försattes i konkurs av Värmlands Tingsrätt.

När konkursförvaltare Hans Renman nu summerat skulderna i konkursboet hamnar summan på 15 miljoner kronor.

Försäljningen av stadshuset i Karlstad

– Det är ungefär där det ligger enligt den information jag har så här långt.

Det handlar om obetalda löner, fakturor, konsultarvoden och en skatteskuld. Dessutom finns ett obetalt lån på 4,5 miljoner från Almi företagspartner.

– Det finns en prioriterad fordran från Almi, ja.

Statliga pengar

Almi företagspartner ägs av staten och Region Värmland, och lånar bland annat ut pengar till nya företag som Zynapp. Pengarna som lånas ut kommer från en nationell lånefond

– Lånet till Zynapp är större än genomsnittslånen, men det ligger ju i sakens natur att det inte alltid går bra, eftersom vår uppgift är att låna ut pengar till nya företag och idéer. Det handlar om större risker än vanliga banklån, säger Anna Lundmark Lundbergh, vd för Almi företagspartner i Värmland.

Hoppas på försäljning

Konkursboet kommer nu att läggas ut till försäljning. En annons publiceras i morgondagens nummer av tidningen Dagens Industri.

– Hela rörelsen läggs ut till försäljning, men det är väl framför allt varumärket och den tekniska plattformen som kan vara intressanta för en köpare, säger konkursförvaltare Hans Renman.

Hur snabbt tror du att det kan gå att hitta en intressent?

– Jag uppfattar att det finns många intresserade, och jag vill sälja så fort som möjligt. Sen kan det förstås vara svårare att hitta en köpare till en produkt som är under utveckling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försäljningen av stadshuset i Karlstad

Mer i ämnet