Många har blivit magsjuka i Lerum sedan vattenverket drabbats av en driftsstörning. Arkivbild. Foto: Christine Ohlsson/TT

Ännu fler har insjuknat i Lerum

Uppdaterad
Publicerad

Kommunen har själva gått ut och meddelat invånarna att man ska höra av sig till dem om man blivit sjuk. Nu har över hundra personer hört av sig.

I Lerum, där invånarna sedan i torsdags rekommenderats att koka sitt dricksvatten, uppmanas de som drabbats av magsjuka att kontakta kommunen.

– 125 personer har hört av sig och 3 hundar har anmälts blivit dåliga, säger Annika Andersson, verksamhetschef för kommunens vatten- och avloppsenhet, till Göteborgs-Posten.

Lerum

En driftstörning i Lerums vattenverk ledde till att kommunen gick ut med kokningsrekommendationen förra veckan. Orsakerna till att människor mått illa kan dock vara flera.

– De har anmält att de inte mår bra, men i detta väder när det är varmt och rötmånad, kan det vara vad som helst, säger Annika Andersson till SVT Nyheter Väst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Lerum

Mer i ämnet