Foto: TT

Begärs häktad för misstänkta morden i Angered

Uppdaterad
Publicerad

I dag vid lunchtid hålls häktningsförhandlingarna i tingsrätten mot mannen i 50-årsåldern som misstänks för att ha dödat en kvinna och tre små barn i Gårdsten i Göteborg. Därmed står det klart att misstankarna mot mannen, som har en nära anknytning till familjen, har stärkts.

Det var på torsdagsmorgonen som räddningstjänst och polis larmades till en lägenhetsbrand i Gårdsten i Göteborg. I lägenheten hittades en död kvinna och ett dött barn. Ytterligare två barn fanns i lägenheten.

De fördes med ambulans till sjukhus och konstaterades senare avlidna. Polisen misstänker att alla fyra utsatts för brott och den man som befann sig utanför byggnaden under räddningsarbetet togs med till förhör och anhölls senare skäligen misstänkt för fyra fall av mord.

Barnfamilj död i Gårdsten

LÄS MER: Kommunen öppnar stödlokal i Gårdsten

Under fredagen fortsatte utredningen på högvarv. Bland annat med den tekniska undersökningen på brottsplatsen och under eftermiddagen satt åklagare Helena Treiberg Claeson i möte med polisen där de gick igenom bevisläget.

– Polisen jobbar för högtryck, det händer saker hela tiden, sa hon till TT strax efter lunch på fredagen.

Begärs häktad

Efter mötet med polisen valde sedan åklagaren att begära mannen häktad på sannolika skäl för fyra fall av mord på fredagseftermiddagen.

− Efter vad som framkommit i utredningen gör jag bedömningen att det föreligger sannolika skäl och har begärt den misstänkte gärningspersonen häktad, säger kammaråklagare Helena Treiberg Claeson i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Tidigare mordmisstänkt pappa i Gårdsten släppt

En häktningsförhandling kommer att hållas i Göteborgs tingsrätt under lördagen. Det är fortfarande oklart hur mannen, som är i 50-årsåldern, ställer sig till mordanklagelserna.

– Med hänsyn till vad ärendet faktiskt gäller, med tre döda barn och en död kvinna, och med hänsyn till de anhöriga vill jag att rätten ska vara den första som får höra min huvudmans inställning till misstankarna. I rätten kommer han att redogöra för sin syn på detta. Och kort efter häktningsförhandlingen kommer jag mer utförliga att redovisa detta, säger mannens advokat, Poly Jensell till TT.

LÄS MER: Grannen: ”Det är hemskt, en katastrof”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Barnfamilj död i Gårdsten

Mer i ämnet