Hör polisen berätta om utredningsläget i klippet ovan. Foto: SVT

Polisen om den misstänkte explosionsmannen: ”Inget talar för att det är andra inblandade”

Uppdaterad
Publicerad

I en månads tid har polisen i Göteborg utrett sprängningen på Övre Husargatan i Göteborg. Enligt Anders Jonasson, utredningsledare, går arbetet stadigt framåt. Men det kommer dröja flera månader innan utredningen är färdig.

Hör Anders Jonasson om utredningsläget i klippet ovan.

Sprängningen i Annedal 28 september är en av de mest dramatiska händelserna i Göteborg under senare tid. Hundratals människor förlorade sina hem, flera hamnade på sjukhus och en kvinna avled.

Explosion i Annedal i Göteborg

Den misstänkte var en 55-årig man som visade sig ha bott på adressen och låg i konflikt med både hyresvärden och myndigheter.

Efter en veckas intensiv polisjakt hittades mannen slutligen avliden i Göta Älv.

Missförstånd bakom stor polisinsats i Olivedal

Två dagar efter explosionen i hyreshuset genomfördes två stora polisinsatser i centrala Göteborg. I Annedal, inte långt från sprängningsplatsen, genomfördes en husrannsakan där både insatsstyrkan och ett stort antal polispatruller fanns på plats.

I området Olivedal, bara några hundra meter därifrån, genomförde polisen en annan stor insats. Ett stort område vid Slottskogen spärrades av, förskolor utrymdes, och även här fanns ett stort antal poliser på plats. Enligt initiala uppgifter ska ett bombhot ha framförts mot vårdcentralen i området.

Men allt verkar ha varit ett stort missförstånd, enligt kriminalinspektör Anders Jonasson.

– Det fanns initiala uppgifter om att det kunde ha någon koppling till den misstänkte personen. Min uppfattning är att så inte är fallet. Det verkar inte ha framförts något hot överhuvudtaget, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Explosion i Annedal i Göteborg

Mer i ämnet