Karin Malmquist, projektledare på Trafikverket, beklagar missen som gjorts av Länsstyrelsen i Stockholm. Hon planerar dock att dra igång sprängningarna i alla fall. Foto: SVT

Trafikverket om misstaget: ”Vi jobbar på enligt plan”

Publicerad

Trots Länsstyrelsens miss med att meddela allmänheten om de nattliga sprängningarna i centrala Göteborg – och trots den överklagan som nu gjorts – planerar Trafikverket att dra igång sprängningarna enligt plan.

– Men får vi ett annat beslut måste vi rätta oss efter det, säger Karin Malmquist, projektledare på Trafikverket.

I klippet ovan berättar Karin Malmquist, projektledare på Trafikverket, om hur de ska hantera Länsstyrelsens  misstag.

Under våren 2020 började Trafikverket att driva Västlänkens huvudtunnel mot Stora Hamnkanalen och i oktober fortsätter arbetet in under Residenset i Göteborg. Trafikverket valde, i samråd med Länsstyrelsen i Stockholm, att göra dessa arbeten nattetid. Det då man inte vill störa Länsstyrelsens arbetsmiljö dagtid, deras kontorslokaler ligger i området.

Nattliga sprängningar i centrala Göteborg

”Det är en formell miss”

Men kungörelsen av beslutet publicerades aldrig, vilket SVT avslöjade under tisdagen. Därmed har de boende i området alltså inte blivit delgivna i tid, i lagens mening, vilket gör att beslutet om nattliga sprängningar nu är ifrågasatt.

Ansvaret att publicera kungörelsen låg på Länsstyrelsen i Stockholm och Karin Malmquist beklagar nu missen:

– Det är en formell miss, så är det ju. Vi får acceptera det. Det är beklagligt. Och vi får förhålla efter den miss som gjorts.

Kommer det att bli nattliga borrningar och sprängningar i centrala Göteborg?

Vi planerar att börja jobba nattetid efter 1 oktober, men får vi ett annat beslut så måste vi rätta oss efter det beslutet. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nattliga sprängningar i centrala Göteborg

Mer i ämnet