En man som jobbar på en skola I Lycksele misstänks nu för tre fall av våldtäkt mot barn och en rad andra brott. Foto: SVT.

Skolanställd misstänkt för flera våldtäkter mot barn

Publicerad

En skolanställd man i 30-årsåldern misstänkts för våldtäkt mot barn. Nu växer utredningen. Mannen misstänks för två nya fall av våldtäkt mot barn, tre fall av barnpornografibrott och tre fall av utnyttjande av barn för sexuell posering.
– Elevhälsan har beredskap för elever som farit illa, säger Samuel Lundström, skolchef i Lycksele.

Mannen greps och anhölls fredagen den 1 mars, misstänkt för våldtäkt mot barn. Mannen häktades även för det brottet.

Utredningen har vuxit under den senaste veckan. Nu begärs mannen häktad för ytterligare två fall av våldtäkt mot barn.

– Jag vill inte berätta om det handlar om en eller flera målsägande. Det är en känslig fas nu. Men eftersom det handlar om våldtäkt mot barn handlar det om barn under 15 år, säger kammaråklagare Anna Lundberg.

Beredskap för barn som farit illa

Mannen arbetar på en 1-6-skola i Lycksele kommun.

– Vi har informerat personal och föräldrar. Elevhälsan har beredskap för elever som farit illa av det här, säger Samuel Lundström till SVT.

Mannen arbetar inte längre kvar på skolan.

Två av våldtäkterna har enligt åklagaren skett under perioden 14 november 2018 till 22 februari 2019.

– Den tredje våldtäkten har en större tidsspann, där vi inte vet tid eller plats. Vi utreder ärendet för fullt, men jag kommer att påstå att detta har skett och jag kan bevisa att det skett, säger Lundberg.

”Försöker förhöra personerna som blivit utsatt”

Under dagen väntas häktningsförhandlingar hållas på Lycksele tingsrätt. Åklagaren vill inte berätta om mannens inställning till brottsmisstankarna.

– Vi försöker förhöra personerna som blivit utsatt för brott. Vi ska förhöra den misstänkte igen och vittnen, samt gå igenom den bevisning som finns, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Övergrepp på skolbarn i Lycksele

Mer i ämnet