Foto: Tommy Forsgren/SVT

Skolanställd erkänner nya barnvåldtäkter

Publicerad

Den skolanställde mannen har häktats för misstankarna gällande nya fall av bland annat barnvåldtäkt och han medger åklagarens yrkanden.
– Han erkänner brott, säger mannens advokat Mikael Stenman till SVT Nyheter.

Misstankarna mot mannen i 30-årsåldern som redan sitter häktad misstänkt för våldtäkt mot barn växer. Under fredagen begärdes han häktad misstänkt för två nya fall av våldtäkt mot barn.

– Han blev häktad på sannolika skäl misstänkt för samtliga brott, säger kammaråklagare Anna Lundberg.

Åtalstiden blev dessutom förlängd till fyra veckor. Mannen medgav, genom sin advokat, samtliga av åklagarens yrkanden.

– Han erkänner brott men det är inte säkert att han erkänner just de rubriceringar som åklagaren gör gällande i slutändan, säger mannens advokat Mikael Stenman.

Flera brott i bostaden

Mannen, som arbetade på en 1-6-skola i Lycksele kommun, misstänks för en rad sexualbrott inriktade mot barn utöver våldtäktsmisstankarna. Bland annat misstänks han för tre fall av barnpornografibrott samt tre fall av utnyttjande av barn för sexuell posering.

– Sex av nio brott har skett i hans bostad och när det gäller de övriga brottsmisstankarna är vi av uppfattningen att det inte skett i någon skolmiljö, säger Anna Lundberg.

Mängder av förhör väntar

Brotten beräknas ha pågått fram till februari i år. Nu väntar en mängd utredningsåtgärder fram till dess att åtal ska vara väckt den 12 april klockan 11.

– Nu kommer vi fortsätta med att hålla förhör med de personer som är inblandade och alla ska ges möjlighet att ge sin version. Sedan kommer vi gå igenom de tekniska beslagen vi har och utvärdera. Det är det vi kommer jobba med framöver, säger Anna Lundberg.

– Vi tar det bit för bit och han har valt att medverka i utredningen, säger Mikael Stenman, advokat.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Övergrepp på skolbarn i Lycksele

Mer i ämnet