Foto: SVT: Stefan Persson

Basketstjärnan cyklade i varje byte

Uppdaterad
Publicerad

Mellan varje byte fick hon sitta på en motionscykel för att hålla värmen i sin skadade kropp. Men det var inget som stopppade basketstjärnan Agnes Nordström. Hon gjorde under fredagen comeback på planen efter tio månaders frånvaro – och det med bravur.

I comebacken lyckades Nordström sätta flera trepoängare och det kommenterade hon så här:

– Jag har skjutit mycket nu när jag har varit borta, säger hon och skrattar.

”Jätteroligt att vara tillbaka”

Det var innan matchen osäkert om basketstjärnan skulle kunna spela i kvällens match. Men spelade gjorde hon och det syntes att hon njöt på planen.

– Det kändes jätteroligt att vara tillbaka och spela på planen inför publik. Det har varit en lång period som jag varit borta, så det kändes jätteroligt.

Kändes bra trots öm fot

Det var i en duell i mars ifjol som Nordström fick foten ur led och brosk och ledband förstörda. Sedan dess har hon varit borta från spel och mycket tid har lagts på rehabträning. Foten höll i comebackmatchen och nu hoppas hon att det inte ska bli alltför stora konsekvenser kommande dagar.

– Den kommer att kännas öm i morgon, men just nu känns det ganska bra, sa hon direkt efter matchen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.