Bicky Chakraborty, grundare till Elite Hotels, ser fram emot att driva kulturhusets hotell i Skellefteå. Foto: Skellefteå kommun, SVT

De ska driva kulturhushotellet

Publicerad

Det blir företaget Elite Hotels som ska driva kulturhusets hotell i Skellefteå. Processen med att leta vem som ska hyra och driva hotellet har pågått sedan i höstas via en mäklarfirma som letat bolag bland hotellkedjor.

Arbetet har tagit längre tid än väntat, vilket också försenat byggandet.

– Kulturhuset är en unik produkt. Det är en utmaning och det känns väldigt spännande, säger Elite Hotels grundare Bicky Chakraborty.

Planerna på kulturhuset med det tillhörande höghushotellet har redan varit en historia med många turer. Vem som ska bygga, driva och hur det ska finansiera är några av frågorna som utretts. Och det är inte minst hotelldelen som skapat frågetecken.

Blev en politisk fråga

Det är Skellefteå kommun som bygger själva kulturhuset. Men sedan väckte frågan politisk debatt då Moderaterna i Skellefteå motsatte sig att kommunen ska bygga hotellet.

– Vi är inne i känsliga förhandlingar med köpare av det blivande huset och intresserade hotellföretag, projektet får inte stoppas av politisk oenighet, sa kommunalrådet Lorents Burman (S) då.

Det beslutades att bolaget Hent från Norge ska bli generalentreprenör för hotellbygget och det bestämdes också att kommunala Skellefteå industrihus får bygga hotellet, mend det beslutet är överklagat.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kulturhuset i Skellefteå

Mer i ämnet