Åklagaren läste upp brev som den mordmisstänkte skickat till kvinnan från fängelset – som han menar visar på svartsjuka. Foto: SVT/polisen

42-årig man misstänks ha mördat sin fru – hävdar självförsvar

Uppdaterad
Publicerad

Idag startade rättegången mot den 42-årige man som misstänks ha mördat sin fru i deras bostad på Ersboda i Umeå den första maj tidigare i år. Mannen har i förhör erkänt att han knivskurit kvinnan men hävdar att det var självförsvar. SVT rapporterade hela rättegångsdagen i livetext.

Den mordmisstänkte 42-åringen har en historia kantad av missbruk och kriminalitet. Han har tidigare dömts för bland annat kvinnomisshandel samt fått flera kontaktförbud utfärdade mot sig.

Mannen greps i parets gemensamma bostad, där fanns endast han och den döda kvinnan.

Mord på Ersboda

Hävdade självförsvar

42-åringen har i senare polisförhör medgivit att det var han som skar kvinnan så pass illa att hon dog, men hävdar att det var i självförsvar.

Det är det som nu åklagaren kommer att försöka motbevisa. Tre dagar har avsatts till rättegången som startar 08.30 på tisdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mord på Ersboda

Mer i ämnet