Polisen har nu gått ut med en bild på mannens cykel. Foto: Polisen

Försvunna 80-åringen i Malå kommun: Detta har hänt

Uppdaterad
Publicerad

I början av augusti försvann en 80-årig man efter en cykeltur i Malå kommun. Polisen misstänker först inget brott men rubricerar nu händelsen som människorov. Här får du koll på vad som hänt i fallet.

  • Den 3 augusti anmäldes en 80-årig man från Malå kommun försvunnen. Innan försvinnandet hade mannen åkt i väg på en cykeltur.
  • Den 19 augusti meddelade polisen att ärendet rubriceras som människorov. 
  • Polisen efterlyser också en guldfärgad Volvo som observerats i området där mannen försvann – den stulna bilen tillhör en mördad 70-årig man i Markaryd.
  • Polisen bekräftar att det är samma bil som synts i Markaryd och i Malå kommun, men understryker att man inte vet om bilen har koppling till 80-åringens försvinnande.
  • Den 21 augusti uppger polisen att det finns indikationer på att de två mordmisstänkta männen var i Malåtrakten när 80-åringen försvann. Samma dag grips en av männen i Tyskland och ska begäras utlämnad till Sverige, en process som enligt polisen kan ta tid.
  • Den 30 september var mannen ännu inte återfunnen och Missing People meddelade att man trappar ned på sökandet på grund av den kommande vintern.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

80-åring försvunnen i Malå kommun

Mer i ämnet