Snön yr och virvlar när den skyfflas in i spåret. Foto: Patrick Trägårdh.

Här skottar klubbarna för att rädda skid-SM

Uppdaterad
Publicerad

Årets SM-avslutning avgörs i Umeå i Mars. Nu jobbar arrangörerna febrilt för att säkra snön. Idag skottade idrottsklubbar in snö på SM-spåret.

Det såg länge ut som att skid-SM i Umeå skulle tvingas flytta på grund av snöbristen. Men tillslut kom snön som en skänk från ovan. Nu vill Umeå Skidallians försökta ta vara på så mycket snö som möjligt.

Idag skottade idrottsklubbar in snö på det blivande SM-spåret, för att förbättra snöläget.

– Det är i första hand några passager som vi kommer att koncentrera oss på, säger Crister Åstot, spårchef i Umeå Skidallians i ett pressmeddelande.

Läs också: Klart: Skid-SM i Umeå blir av

Snökampanjen kan ställa till en del oreda för skidåkare som nyttjar spåren under söndagseftermiddagen.

– I första hand är det sprintbanan i backen mellan stadion och Västerbottens museum som vi tänker jobba med. Dessutom behöver det skottas snö på de viadukter som finns ute i terrängen och längs den sträcka där granskogen är som tätast uppe vid Bräntberget, säger Crister Åstot.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.