Foto: White Arkitekter

Klart för byggstart av nytt kulturhus i Skellefteå

Publicerad

Nu är allt klart för byggstart av det nya kulturhuset och hotellet i Skellefteå. Den 20 oktober sätts spaden i marken. Planerad inflytt beräknas till våren 2021.

– Kulturhuset blir en viktig del i utvecklingen av Skellefteå och en symbol för expansion och framtidstro i hela kommunen, säger kommunalråd Maria Marklund (S).

Tidigare i höst stod det klart att kedjan Elite Hotels ska driva hotelldelen och att hela kulturhuset med hotell köps för en dryg miljard av Samhällsbyggnadsbolaget i norden (SBB).

– Vi har aldrig sett ett liknande hus som är ett trähus. Exakt vad vi ska göra med hotellet kan jag inte säga än. Det är lite affärshemligheter, säger Elite Hotels ägare Bicky Chakaborty.

Nu är kontrakten med bägge bolagen undertecknade och klara, så att bygget kan starta. Det officiella första spadtaget tas lördag 20 oktober klockan 11.00 på kulturhustomten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kulturhuset i Skellefteå

Mer i ämnet