Terese Svedberg Björk dotter samlades i köket med hennes vänner för att prata om kränkningarna Foto: SVT

Dottern utsattes för sexuella trakasserier – mamman besviken på skolan

Uppdaterad
Publicerad

Terese Svedberg Björk dotter utsattes för sexuella trakasserier på Dragonskolan. Hon är besviken på hur skolan hanterat händelsen och hoppas få träffa ledningen.

Terese Svedberg Björk inlägg på sociala medier om sexuella trakasserier på Dragonskolan i Umeå har delats över 17 000 gånger och spritts över hela landet.

– Jag trodde att mina närmaste skulle se det här och då kanske prata med sina barn. Att det blev såhär stort var lite överväldigande. Det är viktigt att det blivit en debatt kring det här. Det viktiga är ju hur skolan har hanterat allt och bemött eleverna, säger Terese Svedberg Björk.

Kampanjen #MeToo

Elever har hört av sig

Samtidigt som hennes inlägg har delats har Terese också fått ta emot ytterligare vittnesmål om kränkningar på både Dragonskolan men också andra skolor i landet.

– Det är elever men också lärare som hört av sig. En tjej som hörde av sig berättade bland annat om hur en lärare kränkt henne inför klassen genom att skämt om hennes underliv, säger Terese Svedberg Björk.

Vill träffa skolan

Terese Svedberg Björk är besviken på hur de blivit bemötta av Dragonskolan. Enligt Terese fick hon, som förälder, inte tillräckligt uppföljning från skolan i hur man hanterade situationen. Hon hoppas på att elever i framtiden slipper ha en skolgång liknande hennes dotter.

– Jag hoppas att vi kan få träffa ledningen på Dragonskolan och prata om det här. För om de tror att det enbart handlar om en händelse så har skolan inte förstått vad vi ville belysa, säger Terese Svedberg Björk

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kampanjen #MeToo

Mer i ämnet