Misstänkta rånarna – tre unga skåningar

Uppdaterad
Publicerad

Tre män från Eslöv i Skåne misstänks för det grova rånet i Västerbotten på tisdagsmorgonen. De greps efter en polisjakt där polisen tvingades lägga ut spikmatta för att få stopp på flyktbilen.

De tre misstänkta är mellan 17 och 23 år gamla och samtliga skrivna på tre olika adresser i skånska Eslöv. Två av männen har ett brottsligt förflutet och har dömts för bland annat narkotikabrott.

Det är oklart vad de gjorde i Västerbottens inland på tisdagsmorgonen, men samtliga sitter i nuläget anhållna misstänkta för grovt rån mot Hotell Lappland.

Trion är på sannolika skäl misstänkta för brottet.

Rånarna klädda i kostym och med mask för ansiktet fastnade på bild i hotellets övervakningskameror.

• Strax innan klockan tre natten mot tisdagen slår tre maskerade rånare till mot hotellet i Lycksele i Västerbottens inland.

• En i personalen blir överfallen och tvingades ta fram nyckeln till hotellets kassaskåp. Sedan tejpas personen fast med silvertejp.

• Ett stort polispådrag inleds. Poliser från angränsande län kallas in och deltar i jakten på rånarna.

• En dryg timme efter rånet får en polispatrull syn på en misstänkt bil. Föraren vägrar att stanna.

• Polisen lägger ut spikmatta och får till slut stopp på de misstänkta rånarna utanför Bjurholm – drygt nio mil från brottsplatsen.

• Männen anhålls vid lunchtid på tisdagen på sannolika skäl misstänkta för rånet.

• På tisdagskvällen anhålls ytterligare en person, en kvinna anställd på hotellet, misstänkt för medhjälp till grovt rån.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Rånet mot Hotell Lappland

Mer i ämnet