Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Ett företag och organisation i sorg” – hör Fredrik Hedlund, chef på Northvolt, om företagets säkerhetsarbete och hur olyckorna kunde ske. Foto: Evelina Dahlberg/SVT

Northvolt om dubbla dödsolyckorna: ”En svart dag”

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen nåddes batterifabriken Northvolt i Skellefteå av två dödsbesked – en man i 60-årsåldern och en 25-åring har avlidit. Båda till följd av arbetsplatsolyckor.

Det var tidigare i november som en man i 25-årsåldern skadades vid en explosion på Northvolt. Under fredagen kom beskedet att mannen avlidit.

Samma dag kom även beskedet om en till dödsolycka på Northvolt. En av de två männen som skadades allvarligt när ett gaffelstativ föll över dem avled under fredagsnatten av sina skador.

Arbetsplatsolyckor på Northvolt i Skellefreå

Nu uttalar sig Northvolts VD om de två dödsolyckorna som skett under kort tid.

–  Detta är en svart dag. Situationen är förkrossande, och vi arbetar nu timma för timma med att hjälpa varandra genom detta, skriver Peter Carlsson, VD på Northvolt i ett mejl till SVT.

”Vi samlas i sorg”

Northvolt har aktiverat sitt krisstöd och hjälper ansvariga myndigheter med att utreda vad som har hänt.

– Stöd har gått ut till familj och kollegor. Vi samlas nu i sorg, skriver Peter Carlsson.

Hör Northvolts platschef Fredrik Hedlund i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Arbetsplatsolyckor på Northvolt i Skellefreå

Mer i ämnet