Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det har varit svårt att få en värderare att göra den typen av värdering” – hör kommunalrådet Janet Ågren (S) om underlaget till beslutet. Foto: SVT Arkiv, Tommy Forsgren/SVT

Politiker i Umeå: Ja till köp av Thoren Arena

Uppdaterad
Publicerad

Politiker i Umeå sa idag ja till att köpa Thoren Arena för 260 miljoner kronor. Detta trots att det inte presenterades någon extern värdering inför mötet.

– Nu går det vidare till kommunstyrelsen, säger kommunalrådet Janet Ågren (S).

Det var politikerna i kommunstyrelsens näringslivs- och arbetsutskott som idag sa ja till köpet av multiarenan från Thorengruppen. Beslutet togs trots att det inte presenterades någon extern värdering som man begärt vid det förra sammanträdet. Istället presenterades en kalkyl över vad det skulle kosta att bygga arenan idag, vilket landade på 330 miljoner kronor.

– Det var svårt att göra en likadan värdering som redan var gjord. Ärendet har ändå kompletterats med mer underlag, säger Janet Ågren (S).

Thoren arena

Men alla partier var inte överens om köpet, Vänsterpartiet yrkade på återremiss.

Hans Lindberg deltog inte

Kommunalrådet Hans Lindberg (S) deltog inte i sammanträdet på grund av andra åtaganden. Han har tidigare diskuterat frågor om sin relation till Thorengruppens vd Raja Thorén och eventuellt jäv med kommunens jurister.

Frågan om arenaköpet ska nu vidare till kommunstyrelsen och till kommunfullmäktige för beslut.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här får du en sammanfattning av turerna kring Thoren Arena och bakgrunden till försäljningen. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Thoren arena

Mer i ämnet