Foto: TT

Sexbrottsåtalade läkaren anmäler Kriminalvården

Uppdaterad
Publicerad

Den sexbrottsåtalade läkaren, som misstänks för ett 50-tal sexuella övergrepp på barn på flera platser i Sverige, har JO-anmält sin väntan på dokument. Han menar att Kriminalvårdens postrutiner gjort att han inte kunnat förbereda sig för den inledande delen av rättegången.

Läkaren misstänks för en rad fall av sexuella övergrepp. Totalt står 52 barn och 18 vuxna som målsägande, och de är spridda över hela landet.

Han hävdar via sin försvarare att han på grund av Kriminalvårdens postrutiner inte kunnat ta del av förundersökningsmaterialet i tid på grund av att han bytte häkte. På grund av detta menar läkaren att han inte kunnat förbereda sig för den inledande delen av rättegången.

Läkarens försvarare anmäler nu häktets långa väntetid till Justitieombudsmannen (JO).

”Enligt uppgift ska häktet Huddinge ha skickat det omfattande materialet via vanlig postgång vilket inte är acceptabelt ur två hänseenden, dels med tanke på sekretessen, dels med tanke på att det tar allt för lång tid att få del av materialet”, skriver mannens försvarare i anmälan.

JO vill ha svar från Kriminalvården senast 14 december.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Sexbrottsmisstänkt läkare

Mer i ämnet