I ett försök att locka sommarvikarier erbjuder Umeå kommun boende till personal inom vård och omsorg. Foto: TT Henrik Montgomery

Umeå kommun raggar vårdvikarier – erbjuder boende

Uppdaterad
Publicerad

Det är stor brist på vårdpersonal i Umeå. Kommun erbjuder nu sommarvikarier inom vård och omsorg ett boende i studentrum.

– Vi har väldigt stora behov och vi tror att det här är ett attraktivt erbjudande, säger Malin Sundbom, verksamhetschef, vård och omsorgsboende, Umeå kommun

Totalt behöver ungefär 900 vikarier anställas inom Umeå kommun för jobb inom främst äldre- och funktionshinderomsorg. Umeå kommun kämpar nu för att hitta sommarvikarier.

För att locka människor att komma till kommunen att jobba erbjuder man nu därför vikarierna ett tidsbegränsat ”sommarkontrakt” på ett möblerat studentrum.

Förhoppning om att fylla upp alla lägenheter

Satsningen görs i samarbete med det kommunala bostadsbolaget Bostaden och totalt finns det 40 lägenheter.

– Förhoppningsvis kommer vi att fylla upp alla lägenheter. Det här är ytterligare ett steg för att få fler att arbeta hos oss. Rekryteringen för sommaren pågår men är långt i från klar. Kompetensförsörjningen är en stor utmaning och det är inte bara under sommaren som det är svårt, säger Malin Sundbom.

Hyran på studentrummet ligger på 3 500 kronor och kommer att dras automatiskt från lönen.

Krav för att få en lägenhet:

Folkbokförd utanför Umeå kommun

Arbeta hela sommarperioden inom vård och omsorg i Umeå kommun (vecka 24–32, inskolning sker vecka 24)

I dagsläget inte tillsvidareanställd av Umeå kommun

Anställningsavtalet och hyresavtalet är underskrivet senast 30 april

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.