Kurt Pettersson slutar med kort varsel från tjänsten som hälso- och sjukvårdsdirektör vid Region Västernorrland, efter turbulensen inom regionen. Foto: Sebastian von Eichwald/SVT

Hälso- och sjukvårdsdirektören lämnar sin tjänst vid Region Västernorrland

Uppdaterad
Publicerad

Hälso- och sjukvårdsdirektör Kurt Pettersson lämnar sitt uppdrag inom Region Västernorrland. Det beskedet lämnade regionen på måndagskvällen. Pettersson går redan den 15 april från sin tjänst.

Region Västernorrland genomgår sedan en längre tid stora problem, bland annat med uppsägningar av sjuksköterskor på grund av missnöje med bland annat löner. Kurt Pettersson har på måndagen begärt att få lämna sin tjänst, och i ett pressmeddelande på regionens hemsida anger Pettersson följande skäl till att han lämnar sin tjänst:

– Jag har gjort bedömningen att förutsättningarna för att klara uppdraget har förändrats för min del under senare tid. Uppdraget kräver inte minst ett stabilt och förutsägbart stöd inom hälso- och sjukvårdsnämnden. Jag har mot den  här bakgrunden vägt för och emot, och kommit fram till att det bästa är att en ny ledning tar över, säger han i pressmeddelandet.

Regionvalet 2022 Västernorrland

Slutar redan till helgen

Kurt Pettersson lämnar sin tjänst den 15 april. Regionstyrelsens ordförande Glenn Nordlund kommenterar beskedet i samma pressmeddelande. Han är den som har som ansvar att både anställa och entlediga regiondirektör och biträdande regiondirektör. Kurt Pettersson har även varit biträdande regiondirektör.

– Jag respekterar Kurt Petterssons besked och har godkänt hans begäran. Hälso- och sjukvården i Region Västernorrland befinner sig i ett svårt läge och vi behöver därför omgående komma vidare med ett nytt ledarskap, säger han i pressmeddelandet.

Övergångslösning

Regiondirektören har fått i uppdrag att starta en rekryteringsprocess för en ny hälso- och sjukvårdsdirektör. Samtidigt ska en övergångslösning tas fram.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Regionvalet 2022 Västernorrland

Mer i ämnet