Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kammaråklagare Stina Sjöqvist håller som bäst på att läsa in sig på utredningsmaterialet i det så kallade Malinfallet. När målet går upp på nytt i hovrätten, sannolikt redan i sommar, är det hon för talan mot den misstänkte mannen. Foto: SVT

Hon ska driva målet om Malinmordet vid nya rättegången i hovrätten

Uppdaterad
Publicerad

När den nya rättegången om mordet på 16-åriga Malin Lindström går upp i hovrätten i sommar är det kammaråklagare Stina Sjöqvist som ska driva målet.

– Vi är fullt sysselsatta kan jag väl säga, säger hon till SVT – hör intervjun här.

Och det är bråttom. Senast den 27 juni måste den nya rättegången starta, om den misstänkte mannen blir kvar i häktet.

Stina Sjöqvist håller som bäst på att läsa in sig på materialet i målet. Och det är ju en hel del – utöver den nya dna-bevisnignen som knyter den misstänkte till Malins kropp så ska även hela det gamla utredningsmaterialet också redovisas vid den nya rättegången i hovrätten i Sundsvall.

Hur bedömer du utsikterna i målet från ditt perspektiv?

– Det ser gott ut. Och det har ju hovrätten redan konstaterat, säger hon bland annat i intervjun.

Häktning på torsdag

På torsdag morgon håller Högsta domstolen en häktningsförhandling mot den misstänkte mannen som tillsammans med sin försvarare Ulf Holst medverkar via länk från häktet på Saltviksanstalten i Härnösand.

Om mannen blir kvar i häktet – vilket är sannolikt eftersom HD förklarade att han skulle häktas i samband med sitt resningsbeslut i ärendet – måste rättegången inledas inom fyra veckor, vilket alltså skulle betyda allra senast måndagen den 27 juni.

Om mannen skulle släppas fri efter torsdagens häktningsförhandling gäller inte längre dessa tidsramar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Fallet Malin Lindström

Mer i ämnet