Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Totalt sex poliser jobbar just nu intensivt, även på kvällar och helger, med att sammanställa det nya förundersökningsmaterialet i Malin Lindström-målet. Det ska ligga som underlag i den nya rättegången i hovrätten, som ska hållas i Sundsvalls tingsrätts lokaler, berättar polisens Josefine Perming Tengqvist. Foto: SVT

Inför nya rättegången om mordet på Malin Lindström: Polisen jobbar för högtryck

Uppdaterad
Publicerad

Efter midsommar börjar den nya rättegången i hovrätten i Sundsvall om mordet på 16-åriga Malin Lindström i Husum 1996. Polisen jobbar nu för högtryck med att sammanställa hela det gigantiska förundersökningsmaterialet. Dessutom ska nya förhör hållas, allt inom loppet av några veckor.

Bråda dagar alltså – hör polisens utredningsledare Josefine Perming Tengqvist om läget.

Under onsdagen hölls en muntlig förberedelse i hovrätten inför den nya rättegången, där de två åklagarna i målet och den misstänkte mannens advokat Ulf Holst var närvarande.

Preliminärt bestämdes att den nya hovrättsförhandlingen i målet ska hållas i Sundsvalls tingsrätts lokaler under fyra dagar, med start den 30 juni. Då kommer bland annat några av vittnena att höras igen.

Se och hör polisens utredningsansvariga Josefine Perming Tengqvist berätta om hur man jobbar med förberedelserna inför den unika rättegången.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fallet Malin Lindström

Mer i ämnet