Sollefteås kommunalråd Johan Andersson (C). Foto: Pierre Ragnehag SVT

Investeringsbudget för tio miljoner klubbad i Sollefteå

Uppdaterad
Publicerad

Satsningen på Hamreområdet i Långsele klubbades av kommunstyrelsen i Sollefteå på tisdagen. Det handlar om investeringar för tio miljoner kronor på att förbereda området för etablering av datorhallar.

Tanken är att underlätta för bilvande exploatörer.

Sollefteå kommun för dialog med ett antal intressenter om att köpa delar eller hela Hamreområdet för etablering av datorhallar.

Den nya politiska majoriteten är nu beredd att göra investeringar som ska underlätta för företag att etablera sig i Långsele.

– Vi är i slutsträckan av en lång process och vi går nu in i en ny fas, säger kommunalråd Johan Andersson (C).

– Förhoppningen är att vi får riktigt många arbetstillfällen på plats så att vi kan utöka samhällsservicen, fortsätter han.

Vägar och fiberförbindelse

Under tisdagen klubbades alltså investeringsbudgeten på totalt runt tio miljoner igenom av kommunstyrelsen. Det handlar om att flytta en väg, gräva ner ledningar, dra fiberförbindelse och genomföra lantmäteriförättningar.

– Vi tror att vi kommer att räkna hem det här i samband med försäljning av marken, säger Johan Andersson.

Marknaden stabil

Är det inte riskfyllt att investera innan ni vet att det blir en affär?

– Marknaden har stabiliserat sig och förutsättningarna känns bättre nu, men vi kommer inte att börja med arbetena om vi inte är säker på att det här går i land.

Är det rimligt att anta att de företag som vill etablera sig här blir mindre intresserade nu när skattereglerna ser mindre gynnsamma ut?

För en del kan det vara så. Men det där gäller skatteregler för vissa typer av företag med vissa upplägg. Så det gäller inte alla företag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.