Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Stefan Dalin (S), kommunstyrelsens ordförande i Timrå är mycket nöjd med beskedet om byggstart för den nya E4-bron – och även med att Trafikverket och inte kommunen står för kostnaden. Hör honom här. Foto: Pierre Ragnehag SVT

Efter över tre års väntan – nu startar bygget av ny E4-bro i Timrå

Uppdaterad
Publicerad

Under senhösten 2019 upptäcktes sprickor i en bro över E4:an i Timrå. Bron stängdes för tyngre trafik och transporterna till exempelvis Östrandsfabriken har sedan dess fått ledas om andra vägar genom samhället.

Men nu står det klart: En ny bro ska börja byggas i april/maj. Kommunalrådet Stefan Dalin (S) kommenterar det hela i klippet.

För Timrå kommun blev brosprickorna både en chock och en huvudvärk – en chock eftersom det visade sig att kommunen stod som ägare till bron och en huvudvärk eftersom man nu fick en ström av tunga transporter genom Timrå centrum.

Frågan löste sig efter en tid och staten via Trafikverket tog över ansvaret. Timrå kommun slapp därmed en hög och ovälkommen utgift.

Den gamla bron visade sig efter undersökning inte vara i något vidare skick alls – ”bortom all räddning” som en projektledare på Trafikverket beskrev tillståndet. 

Nu byggs en helt ny bro som ska stå klar – enligt planen – i oktober 2024. Beräknad kostnad; mellan 60 till 65 miljoner kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.