Patienten använde permissioner och frigång flitigt. Foto: SVT

Knivmördare hade knark på rättspsyk

Uppdaterad
Publicerad

En 31-årig patient på rättspsykiatriska kliniken i Sundsvall hade cannabis och ecstasy på rummet. Nu döms han för narkotikabrott.

Mannen har vårdats på kliniken sedan 2014 då han dömdes för att ha knivmördat en närstående man.

Efter att mannen uppträtt narkotikapåverkad på kliniken och vägrat drogtest genomsöktes hans rum. Personalen hittade då drygt åtta gram cannabis och 19 gram ecstasy.

Osannolik förklaring

31-åringen uppgav själv att narkotikan inte var hans och att någon annan måste ha förvarat den där. Sundsvalls tingsrätt finner hans förklaring osannolik och fäller honom för narkotikabrott. Domen blir fortsatt rättspsykiatrisk vård.

Frigång fungerar väl

Drygt två veckor innan narkotikan hittades på 31-åringens rum beviljade förvaltningsrätten honom permission under förutsättning att han avhöll sig från droger. I domen konstateras att patienten använder permissioner och frigång flitigt och att de fungerar väl.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer