Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Liberalerna i Sundsvall vill höja lärarlönerna i utsatta områden

Uppdaterad
Publicerad

Mer betalt till lärare som jobbar i vissa områden, sociala team och särskilda undervisningsgrupper. Det är vad Liberalerna i Sundsvall lyfter fram i sitt valmanifest som presenterades under måndagen.

–  Vi tycker att det är en viktig satsning att göra, säger partiets gruppledare Ina Lindström Skandevall (L).

Tillsammans med Moderaterna och Kristdemokraterna har Liberalerna tidigare föreslagit en allmän höjning av lärarlönerna med tusen kronor. Utöver det föreslår nu Liberalerna i Sundsvall ytterligare lönökning för behöriga lärare på skolor med stora utmaningar.

– Jag vill inte peka ut några områden men på vissa håll är det svårt att rekrytera, säger hon och i klippet nämner hon några skolor.

Valet 2022 Västernorrland

Vid sin valstuga på Stora Torget i Sundsvall presenterade Liberalernas förstanamn Ina Lindström Skandevall (L) och andranamnet på listan, Stefan Falk (L) sina valförslag.

Vill se fler laddstolpar

Förutom förslagen som rör skolan pratade man också om behovet av att bli bättre på klimatanpassningar.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Stefan Falk (L) vill se fler laddstolpar och stopp för nya områden med vindkraft i Sundsvall. Foto: Anna Beijron SVT

– Vi ser elektrifiering som en jätteviktig fråga och då måste det bli möjligt att ladda bilarna när fler och fler väljer elbilar, säger Stefan Falk (L).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Västernorrland

Mer i ämnet