Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Håkan Lindborn var i 20-årsåldern när lillasyster Malin Lindström blev mördad. Han minns henne när han går igenom gamla bilder. Foto: Per-Erik Ström/SVT

Malin Lindströms bror om rättegången: ”Familjen kommer att vara där tillsammans”

Uppdaterad
Publicerad

26 år efter mordet på Malin Lindström från Järved i Örnsköldsvik tas nu fallet upp i hovrätten efter Högsta domstolens beslut. Rättegången startar torsdagen den 30 juni och Malins storebror Håkan Lindborn kommer att vara med alla fyra dagarna tillsammans med sina föräldrar och två systrar. Han hoppas och tror på en fällande dom.

– Nu har vi väldigt starka bevis upplever jag, i alla fall när vi har den här dna-matchningen. Jag skulle bli mycket förvånad om man inte fäller honom, säger Håkan Lindborn när SVT träffar honom.

Malin och Håkan var två av fyra syskon som växte upp med mamma Inez och pappa Rune i en villa i Järved. Under de kommande hovrättsförhandlingarna i Sundsvall kommer hennes familj att vara på plats. Håkan var även med vid rättegången i Örnsköldsviks tingsrätt 1998, men tror att det blir annorlunda den här gången.

Fallet Malin Lindström

– Idag är jag 46 år och har en egen son. Jag kan sätta mig in i mina föräldrars situation att förlora ett barn, det förändrar ganska mycket.

Kommer det att bli jobbigt?

– Ja det tror jag, men jag ser också fram emot det. För det här är chansen att få upprättelse, säger Håkan Lindborn.

Är det viktigt att få ett avslut?

– Att få någon dömd skulle betyda allt. Själslig ro för hela familjen och för Malin också tror jag.

I klippet berättar Håkan hur han minns sin lillasyster Malin, och hur hans tankar går om mannen som är misstänkt för mordet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fallet Malin Lindström

Mer i ämnet