Hör historien om Milo som var i dåligt skick när han kom till föreningen. Foto: privat, SVT

Misskötta kaninen Milo fick ny chans hos Timråorganisation

Uppdaterad
Publicerad

Han låg ute på annons och såg inte ut att må bra. En privatperson köpte kaninen och tog honom till organisationen Brinos. Där tog man hand om Milo, som han döptes till.

Annonsen var publicerad i Gävleborg och fallet är anmält till Länsstyrelsen där som ett vanvårdsärende. Även polisanmälan är gjord.

Nu springer kaninen omkring i en stor hage hos djurorganisationen i Timrå. Se förvandlingen i klippet.

Skadad av svälten

Milo går nu på medicin men det kan vara så att hans organ blev så skadade av vanvården att han troligen får somna in när hans värden blir sämre.

 – När ett djur utsätts för svält, vilket vi tror att han blivit utsatt för, kan man få organsvikt, berättar Nathalie Melander på Brinos.

Kanin dumpades utanför kyrka

Brinos jobbar med att ta hand om och omplacera smådjur. De har under pandemins gång sett en ökning av misskötta och oönskade husdjur, såväl katter som kaniner. I takt med att restriktionerna släppt har fler omplaceringsfall dykt upp, berättar de.

Bland annat har man hittat en övergiven kanin i en fågelbur utanför Timrå kyrka i april, berättar Petter Melander i Brinos.

Det här behöver en kanin

– Fri tillgång på hö och vatten

– Bladgrönsaker

– Lite pellets för att få alla näringsämnen

– Gnagarmaterial som grenar och pinnar

– Motion och kärlek

Källa: Brinos, Bunny rescue in the north of Sweden

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.