Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Åklagarsidan krävde livstids fängelse. Den mordåtalade 46-årige mannens försvarare yrkade att hans klient skulle frikännas från mordmisstankarna och släppas på fri fot. Foto: polisens förundersökning & SVT

Mordmisstänkte mannen kvar i häktet – dom om tre veckor

Uppdaterad
Publicerad

Vid lunchtid på fredagen avslutades rättegången om det misstänkta mordet på 25-åriga Liselotte från Timrå.

Åklagarsidan krävde livstids fängelse. Den mordåtalade 46-årige mannens försvarare yrkade att hans klient skulle frikännas från mordmisstankarna och släppas på fri fot – men mannen blir tills vidare kvar i häktet. Se och hör med i videon.

Vad som egentligen hände vid stugan vid en sjö i Kramforstrakten i början av oktober förra året har inte kunnat fastslås med 100-procentig säkerhet, vare sig i polisens förundersökning eller i rättssalen.

Åklagarsidan lutar sig mot den samlade bevisbilden, och rättsläkarens rapport vars slutsats är att Liselotte drunknat genom, citat, ”annans handaverkan”.

Mordet på Liselotte från Timrå

Liselottes kropp som en vecka efter försvinnandet hittades nedanför en klippavsats tre kilometer från 46-åringens stuga hade också skador som i en del fall – enligt obduktionsrapporten – orsakats av trubbigt yttre våld.

Tror på överklagande

Mannen har hela tiden hållit fast vid sitt nekande till mordanklagelserna. Hans försvarare, advokat Per Näslund, pekade på flera alternativa förklaringar till det som hänt, och menade att åklagarsidans kedja har brister.

– Men det var väntat att åklagaren skulle yrka på livstid, säger Per Näslund till SVT efter huvudförhandlingens avslutande.

Han tror också att tingsrättens dom, oavsett utslag, inte kommer att bli slutgiltig i målet.

– Jag tror att det här kommer att avgöras i hovrätten oavsett hur tingsrätten dömer, säger han.

Domen i målet meddelas om tre veckor, den 5 maj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Liselotte från Timrå

Mer i ämnet