Lars-Gunnar Molin Foto: SVT

Nya vårdcentralen i Sollefteå försenas

Uppdaterad
Publicerad

Den nya vårdcentralen i Sollefteå kommer inte att kunna öppna i september som planerat. Ansvariga skyller på långsam handläggning av landstinget.

Starten av den nya vårdcentralen i Sollefteå förskjuts i drygt två månader. Det framkom när den ekonomiska föreningen ”Vård och omsorg i Norrland”, VOON hade årsmöte under onsdagskvällen.

– Landstingets erkännande drog ju ut på tiden, därför måste vi skjuta på den planerade starten säger Lars-Gunnar Molin, revisor i VOON.

Vårdkooperativet Voon

Läs också: Landstinget säger ja till ny vårdcentral i Sollefteå

Nu kommer vårdcentralen att öppna i slutet av november istället för den 4 september. På vårdcentralen, som kommer att ligga på Järnvägsgatan i Sollefteå, kommer 20-25 personer att jobba och enligt Lars-Gunnar Molin är intresset stort.

– Runt 100 personer har anmält intresse om att arbeta på vårdcentralen och de kommer från olika yrkeskategorier, enligt Lars-Gunnar Molin. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vårdkooperativet Voon

Mer i ämnet