Foto: TT

Sida säger nej till utlokalisering av fem tjänster till Härnösand

Uppdaterad
Publicerad

Utredningen bygger delvis på fel information, skriver myndigheten i sitt yttrande till utredningen Ökad statlig närvaro i Härnösand. Därför avvisar de förslaget att flytta fem tjänster i informationsverksamheten till Härnösand.

Biståndsmyndigheten Sida stämmer in i nej-kören och liksom de fyra övriga myndigheterna avstyrker också Sida utredarens förslag.

Utredarens förslag att utlokalisera fem tjänster inom kommunikationsverksamheten till Härnösand, ser Sida ingen möjlighet att genomföra.

Däremot kommer Sida med ett eget förslag: myndigheten vill förstärka Sidas kontor i Härnösand med tre nya tjänster för kompetensförstärkning.

Flyttar till Botkyrka

Sida försäkrar att myndigheten förstår vikten av statlig närvaro i hela landet och pekar på att de just nu håller på att flytta huvudkontoret till Botkyrka i Stockholms län.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.