Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör SVT:s reporter om kopplingen mellan sprängningen i Anderstorp och det pågående gängkriget i Sverige. Foto: SVT/Polisens förundersökning

Sprängning i Gävle har koppling till konflikten i Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

Gängkonflikten om drogmarknaden i Sundsvall har kopplingar till den sprängning som inträffade i ett trapphus i Gävle under söndagen.

På adressen bor en anhörig till en 21-årig man som dömts i ett stort gängmål i Sundsvall.

Under veckan har det skett flera sprängdåd i Sverige, bland annat i Gävle och Stockholmsområdet. Åtminstone fyra av sprängningarna har kopplingar till Foxtrotkonflikten.

Sprängning i trapphus till nära släktning

En av medlemmarna i Foxtrotnätverket dömdes till elva år i fängelse för bland annat förberedelse till mord, då han anses vara hjärnan bakom flera mordplaner på sina gamla kumpaner i Sundsvall.

Knarkkriget i Sundsvall

Nu misstänker man att sprängningen i Gävle var riktad mot en av den 21-årige mannens nära släktingar.

Vid ett stort polistillslag i Sundsvall för ett år sedan greps den 21-åriga mannen. Så här lät hans telefonsamtal några minuter innan gripandet.

21- åringen – starten på våldsvågen

SVT har tidigare rapporterat om att 21-åringen bytte sida i gängkonfliken. Vilket anses vara starten på den våldsvåg som drog in över Sverige förra året. Läs mer om det här.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
21-åriga ”huvudmannen” i det stora gängmålet i Sundsvall.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knarkkriget i Sundsvall

Mer i ämnet