Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Regionöverläkare Per Eriksson, tf hälso- och sjukvårdsdirektör Kjell Norman och områdesdirektör Caroline Herlin på presskonferensen där det slogs fast att regionen inte klarar IVO:s krav om antal tillgängliga vårdplatser i länet. Foto: SVT

Vite på 15 miljoner väntar för Region Västernorrland – klarar inte IVO:s krav

Uppdaterad
Publicerad

Region Västernorrland klarar inte av att uppfylla kraven från IVO – Inspektionen för vård och omsorg – när det gäller miniantalet tillgängliga vårdplatser på länets sjukhus. Krav som skulle vara uppfyllda senast på fredag den 30 september.

Därmed väntar 15 miljoner kronor i vite – hör tillförordnade hälso- och sjukvårdsdirektören Kjell Norman beskriva läget här.

På regionenledningens presskonferens på onsdagen konstaterades visserligen att antalet vårdplatser blivit 23 stycken fler sedan i våras. Men det räcker inte.

26 tillgängliga vårdplatser saknas fortfarande för att IVO:s krav på minst 219 vårdplatser sammanlagt på länets tre sjukhus ska vara uppfyllt.

Och eftersom regionen inte klarar att leva upp till kraven väntar nu alltså 15 miljoner kronor, det vitesbelopp som IVO hotade med om inte problemen åtgärdats.

Men tillförordnade hälso- och sjukvårdsdirektören Kjell Norman tycker att det är fel av IVO att utdöma vitesbeloppet – hör honom här.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mer Västernorrland
Mer Nyheter