Här, nedanför bryggan, vid sommarstugan utanför Arboga hittades den 41-årige mannen död i augusti 2015. Foto: SVT

Arbogafallet: 25-åringen släppt ur häktet

Uppdaterad
Publicerad

Klockan 09.24 på onsdagen kom beslutet från åklagaren: Den 25-åring som misstänks för mordet på den 42-åriga kvinnans make i Arbogafallet ska släppas.

25-åringen har suttit häktad sedan den 17 februari på sannolika skäl misstänkt för drunkningsmordet i Hjälmaren i augusti 2015.

Den drunknade mannen var gift med den 42-åriga Eskilstunakvinna som sedan tidigare misstänks för mord respektive mordförsök på sin far och mor i en sommarstuga utanför Arboga. Även kvinnan häktades den 17 mars för drunkningsmordet.

Arbogafallet

Hävdar att han är oskyldig

25-åringens försvarsadvokat Dick Levinsson har hela tiden hävdat att hans klient är oskyldig.

– Åklagarna har mest kommit med påståenden om att någon ska ha sagt något, men inte vem eller vilka, har han tidigare sagt till SVT Västmanland.

Fortfarande misstänkt

25-åringen är fortfarande misstänkt för drunkningsmordet. Vissa utredningsåtgärder återstår dock, enligt åklagarna i målet.

– Det handlar bland annat om informationsinhämtning från annat land, säger kammaråklagare Jessica Wenna.

Jessica Wenna, kammaråklagare. Foto: Robert Gustavsson/SVT

Kan du utveckla det?

– Nej.

För nio dagar sedan omhäktades han på sannolika skäl, misstänkt för mord. Nu släpps han plötsligt – varför?

– Vi prövar ju kontinuerligt bevisningen och vi har bedömt att det inte finns tillräckliga skäl för att hålla honom häktad. Bevisningen räcker inte till ett åtal, säger Wenna.

25-åringen är hemmahörande i Mälardalen och tillhör den 42-åriga kvinnans bekantskapskets. Av 25-åringens personutredning framgår att han påstår att någon vill sätta dit honom – orsaken ska vara en tidigare konflikt.

Läs mer: Sommarstugemordet – detta har hänt

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Arbogafallet

Mer i ämnet