Kammaråklagare Ann-Sofie Trossings begär att 41-åringen döms till livstids fängelse samt utvisning. Foto: Privat / SVT

Gruvhålsfallet i Norberg: Åklagaren yrkar på livstids fängelse och utvisning

Uppdaterad
Publicerad

I torsdags avslutades rättegången mot den 41-åriga mannen som misstänks ha våldtagit och kastat ned en kvinna i ett gruvhål norr om Norberg den 22 april.

– I mitt slutanförande yrkade jag att tilltalad skulle dömas till livstids fängelse och därefter utvisas ur landet, skriver kammaråklagare Ann-Sofie Trossing i ett mejl till SVT Nyheter Västmanland.

Rättegången pågick i totalt sex dagar och har huvudsakligen hållits bakom stängda dörrar. En kort stund under torsdagen, när rätten meddelade att 41-åringen fortsatt ska hållas häktad i väntan på dom, öppnades dock dörrarna.

Utöver livstidsfängelse och utvisning har kvinnans målsägandebiträde yrkat på att mannen ska betala ett skadestånd på över 700 000 kronor till kvinnan. 

Kvinna hittad i gruvhål i Norberg

41-åringen har sedan han greps den 23 april nekat till anklagelserna .

Domen meddelas av Västmanlands tingsrätt den 21 oktober klockan 11.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här köper den misstänkte mannen rep på ett varuhus i Avesta. Se detaljerna från skräckdygnet i gruvhålet. Foto: Polisen/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kvinna hittad i gruvhål i Norberg

Mer i ämnet