Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Inte optimalt” – hör Norbergs två största partier om ett potentiellt styre. Foto: Audrey Erath

Ännu oklart hur Norberg ska styras – kan bli minoritetsstyre: ”Inte optimalt”

Uppdaterad
Publicerad

Hur Norberg ska styras den kommande mandatperioden är just nu oklart. Samarbetet som varit mellan S och V är inte givet och det kan sluta med ett minoritetsstyre igen.

– Det kan bli en intressantare politik då, säger Lennart Skansfors (DiN), ordförande för det lokala oppositionspartiet Demokraterna i Norberg.

Just nu förs det samtal mellan flera politiska partier i Norberg. Samtidigt är det flera dörrar som stängs för samarbeten, så alternativen blir färre och färre. Moderaterna har fört samtal med Socialdemokraterna, men partiet har sagt nej till en koalition dem emellan.

– Det finns flera anledningar till det, dels ideologiska. De som har röstat på oss, det ska inte vara en röst på S, säger Anna Kramer (M), ordförande för Moderaterna i Norberg.

Följ dina lokala nyheter om valet i Västmanland

Men om ideologi spelar roll så borde väl samtal med V vara uteslutet?

– Vi tycker faktiskt ganska lika i vissa frågor. Och lokalpolitik är en förtroendebransch, det handlar mycket om personkännedom.

Inget samarbete mellan V+DiN

Enligt Vänsterpartiets ordförande, Pratima Åslund, samtalar de med S och två andra partier, vilka vill hon inte gå in på. Men att det inte är det lokala partiet Demokraterna i Norberg, det är hon tydlig med.

– Nej, där stänger vi dörren, vi har inte samma inställning till hur saker och ting ska förbättras.

I klippet: ”Inte optimalt” – hör Norbergs två största partier om ett potentiellt styre.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Följ dina lokala nyheter om valet i Västmanland

Mer i ämnet