Domen i den uppmärksammade Bäckbymordsrättegången skjuts fram igen. Foto: Pontus Lundahl/TT

Bäckbydomen skjuts upp – igen

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagsförmiddagen skulle domen i det uppmärksammade Bäckbymordet ha offentliggjorts. Men så kommer det inte att bli.

Västmanlands tingsrätt meddelar nu att domen som skulle ha meddelats redan 16 oktober, skjuts upp en andra gång. Domen är nu flyttad till torsdagen den 26 oktober.

”Haft många andra huvudförhandlingar”

SVT Nyheter Västmanland söker Hans-Åke Nygren rådman i målet. Han har inte gått att nå, men i ett meddelande till tingsrätten skriver han att anledningen till att domen skjuts upp på nytt beror på hög arbetsbelastning.

”Alltsedan huvudförhandlingens avslutande har ordföranden haft många andra huvudförhandlingar. Dessa har tagit drygt två dagar i anspråk under vecka 41 och hela fyra dagar i anspråk under vecka 42.” skriver Hans-Åke Nygren i ett meddelande.

Domen i målet kommer, om den inte flyttas fram igen, att meddelas torsdagen den 26 oktober klockan 11.00.

Två på fri fot

Det var i november förra året som en 20-årig man sköts till döds i ett bostadsområde på Bäckby i Västerås.

Fyra unga män har suttit häktade sedan i slutet av förra året. Två av männen släpptes på fri fot, i väntan på dom, efter att förhandlingarna i Västmanlands tingsrätt avslutades i september.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Dödsskjutningen på Bäckby sammanfattad på 60 sekunder. Foto: Polisens förundersökning

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.