Intresset har inte varit jättestort för antikroppstester och har successivt minskat, säger Åke Tenerz medicinsk stabschef i Region Västmanland. Foto: Melker Blomberg/SVT

Därför slutade Region Västmanland med antikroppstester: ”Spelat ut sin roll”

Uppdaterad
Publicerad

Testning för antikroppar mot covid-19 har upphört i Region Västmanland. Testet har spelat ut sin roll enligt Åke Tenerz, medicinsk stabschef.

Sedan 31 mars erbjuder Region Västmanland inte längre någon möjlighet att testa om man har antikroppar mot covid-19. Sedan starten i september förra året och fram till sista mars togs cirka 11 000 antikroppsprover av Region Västmanland.

I jämförelse har man tagit 200 000-300 000 så kallade PCR-prover, de som tas i näsan och visar om man har en pågående infektion av covid-19.

– När man har symptom tar man prov och då vet man att det finns en immunitet i sex månader efteråt. Tar du antikroppar vet du ändå inte när du var sjuk, säger Åke Tenerz.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västmanland

Mer i ämnet