Foto: Jenny Berggren/SVT

Två häktas för mordet på Skallberget

Uppdaterad
Publicerad

En man och en kvinna häktas för mordet på Skallberget i december. Kvinnan häktades på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord. Mannen häktades på sannolika skäl misstänkt för mord, grovt narkotikabrott och grovt vapenbrott.

Två personer, en man och en kvinna, har anhållits misstänkta för mordet på Skallberget i Västerås i december, då en 42-årig man sköts till döds i sömnen.

LÄS MER: 42-åringen dödades i sömnen

Mordet på Skallberget

I dag hölls häktesförhandlingarna.

Risk för flyktfara

Enligt rätten finns risk för flyktfara och att kvinnan skulle kunna förstöra bevis om hon försätts på fri brott.

Förhandlingen tog lång tid – en timme och 20 minuter – men efter bara några minuter hade tingsrätten fattat sitt beslut att förklara kvinnan häktad.

Polis och åklagare har nu tid på sig att skaffa fram ytterligare bevis i målet – den 21 juli ska åtalet vara väckt.

Häktningsförhandlingen hålls bakom stängda dörrar. Foto: Ann-Sofie Sannemalm / SVT

Personal från polisens säkerhetsavdelning fanns på plats – om kvinnan hade blivit fri hade hon behövt skydd att gömma sig.

Mannen häktades också

Efter kvinnans förhandling var det dags för häktesförhandlingen mot den 34-årige mannen. Vid lunchtid så häktades även han på sannolika skäl misstänkt för mord, grovt narkotikabrott och grovt vapenbrott.

– Han förnekar mord och han förnekar grovt narkotikabrott, däremot erkänner han grovt vapenbrott, säger hans försvarsadvokat Lars Jähresten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Skallberget

Mer i ämnet