Miljöpartiet grillades om bensinpriser

Uppdaterad
Publicerad

I dag grillades Miljöpartiets Björn Lindgren i SVT:s livesändning från Almedalen.

I SVT:s Partigrillen får partirepresentanter stå till svars inför intresseorganisationer och lobbyister. Miljöpartiet språkrör Björn Lindgren grillades i dag av fyra organisationer som företräder allt från försvars- till köttindustrin.

Han pressades bland annat av Bil Sweden på frågan om hur Miljöpartiet vågar driva frågan om högre bränslepriser trots att de förlorat landsbygdsväljare.

-Det är ett absolut måste. Vi står inför en klimat- och energikris där oljan håller på att ta slut. Sitter vi fast på landsbydgen med bilar som inte går att köra är det verkligen landsbygden som får ta smällen, sade Björn Lindgren, språkrör för Grön Ungdom.

Han fick också försvara Miljöpartiets hållning som sätter stabiliteten långt borta högre än närmiljön, när det gäller försvarsinsatser.

-Man kan hjälpa till på olika sätt. Vi kan skicka bra byråkrater som jobbar mot korruption till exempel. I Afghanistan vill vissa hjälporganisationer inte åka ut med militär för då ökar hotet mot dem. Vi kan inte ha militära insatser som i dag utan vapen, sade han.

I går grillades Sverigedemokraterna i Partigrillen. Här hittar du klipp från den sändningen.

Vill du läsa mer om Partigrillen och vilka partier som står på tur hittar du programmet här.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Almedalen 2012

Mer i ämnet