• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Familj återförenad sju år efter flodvåg

Uppdaterad
Publicerad

En indonesisk flicka som skiljdes från sina föräldrar i den förödande tsunami-katastrofen 2004 har efter sju år som gatubarn återförenats med sin familj.

Flickan, som identifierats som Meri Yuranda, dök tidigare under veckan upp på ett kafé i staden Meulaboh i Aceh-provinsen i Indonesien, enligt The Guardian.

Tvingades tigga på gatorna

Tsunami 2004

Den nu 15-åriga flickan ska ha berättat för sin far att hon ”adopterats” av en kvinna som hittat henne efter flodvågen, och därefter tvingats att tigga på stadens gator.

Efter sju år ska kvinnan äntligen ha släppt henne fri.

Identifierades av modern

Enligt The Guardian ska flickans mor ha hävdat att hon inte behövde något DNA-test för att identifiera sin dotter.

-Hon har sin fars ansikte. När jag därefter såg ärret ovanför hennes öga och födelsemärket på hennes höft, blev jag än mer säker.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tsunami 2004

Mer i ämnet