Dansande polis hyllas för glädjespridande insats under Manchester-konserten

Uppdaterad
Publicerad

Tiotusentals hedrade under gårdagens känslosamma minneskonsert terrorns offer. På scen avlöste Ariana Grande och andra stjärnor som Justin Bieber, Coldplay, Miley Cyrus och That That varandra. Men den som kanske fick allra mest kärlek på sociala medier var något oväntat en dansande polis.

”Det här fick mig att brista ut i tårar”, skriver en person på Twitter.

Gårdagens välgörenhetskonsert One Love Manchester samlade drygt 50.000 besökare, otaliga tv-tittare och drog in hela 22 miljoner kronor till de drabbade i det fruktansvärda terrorattentatet då 22 personer miste sina liv.

Men när tv-kamerorna svepte över publikhavet i arenan Emirates Old Trafford Cricket Ground mitt under det stjärnspäckade programmet fastnade tittarnas – och nätets – blickar på en dansande polis i full mundering.

Terrorattack i Manchester

LÄS MER: Se det bästa från minneskonserten

Efter att filmklipp och bilder från det glädjefyllda ögonblicket då han dansar med några ur publiken delats på sociala medier hyllas den tjänstgörande polismannen nu för sin insats.

”Polisen som dansar med små tjejer vid Manchester-konserten i går kväll är varför du fortfarande borde tro på den här världen”, skriver en person på Twitter.

Foto: Skärmdump Twitter / @bethany_marsh

”Det här är förjävla vackert”, skriver en annan.

”Jag är inte en särskilt känslosam person och jag tycker inte att barn är så söta men det här fick mig att smälta”, twittrar en tredje.

”Polisen visar ännu en gång deras mänskliga sida.”

LÄS MER: Det här är Ariana Grande

Foto: Skärmdump Twitter / @mirenbarrie1

Kvällens kanske mest känslosamma framträdande stod dock varken den dansande polisen eller någon av världsartisterna för. Det framfördes av barnkören från Manchesterskolan Paris Wood High School, varav några av barnen befann sig på Ariana Grandes konsert under självmordsattentatet den 22 maj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrorattack i Manchester

Mer i ämnet