Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nick de Carlo, medlem av Proud Boys, döms till fyra års fängelse för stormningen av Kapitolium. Foto: Ronald Verhoeven/SVT

Dömdes till fyra års fängelse för Capitoliumstormningen: ”Ångrar inget – men det suger”

Uppdaterad
Publicerad

Fler än 300 personer har hittills blivit dömda i domstol efter stormningen av Capitolium i Washington för två år sedan. En av dem är Nick de Carlo, som dömts till fyra års fängelse. Men trots alla funderingar under månaderna med husarrest och fotboja ångrar han i princip ingenting nu när han ska börja avtjäna sitt fängelsestraff. 

– Jag ångrar inget direkt, men det suger definitivt att jag fick fyra år för det, säger han till SVT Nyheter.

I veckan inleddes rättegångarna mot toppnamnen inom extremistiska organisationer som deltog under stormningen av kongressbyggnaden. När medlemmar i gruppen Proud Boys nu också ställs inför rätta kommer det att bli avgörande att kartlägga om det fanns några kontakter mellan Vita huset och de extrema grupperna den 6 januari. 

Nick de Carlo hotades initialt med 20 års fängelse, men efter att ha nått en överenskommelse med åklagaren kommer han nu att tillbringa de kommande fyra åren på en anstalt i Dallas.

– I dag ska jag överlämna mig till ett federalt fängelse där jag ska sitta i fyra år för lite tokigheter på Capitolium, säger han. 

Hör mer från Nick de Carlo i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.