En man pekar mot en av de byggnader som förstördes i flygattacken, där man nu söker efter överlevande. Foto: AFP / Mohammed Huwais

Flera barn bland dödsoffren vid flygräd mot Jemen

Uppdaterad
Publicerad

I en flygräd mot Jemens huvudstad Sanaa på fredagen har ett tiotal dödsoffer krävts. Räddningsarbetare uppger för nyhetsbyrån Reuters att det finns sex barn bland de döda.

Flygräderna utförs av en militär allians ledd av Saudiarabien. Under den senaste veckan har 58 civilpersoner dödats, enligt FN-uppgifter från Genève. FN – som dokumenterar krigshandlingar riktade mot civila – lastar den saudiskt ledda alliansen för 42 av dödsoffren.

Den 23 augusti dödades minst 35 människor i ett flyganfall mot Sanaa. Även då pekades den saudiledda alliansen ut som skyldig till attacken.

Krisen i Jemen

LÄS MER: Minst 35 döda efter flyganfall i Jemen

Humanitär kris i Jemen

FN vill att en oberoende granskning ska göras av flygräderna och uppmanar parterna i konflikten att respektera internationell humanitär lag. Vid fredagens räd mot området Faj Attan i Sanaa totalförstördes ett par byggnader.

Jemen är sedan tidigare hårt drabbat av kolera och över en halv miljon människor har drabbats sedan april i år. FN har tidigare beskrivit situationen i Jemen som den värsta humanitära krisen i världen.

LÄS MER: Hundratusentals riskerar att smittas av kolera i Jemen

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Krisen i Jemen

Mer i ämnet