Torontos polis uppger att en person knivhuggits och åtta skadades under protester vid en eritreansk festival i staden på lördagen. Foto: Arlyn McAdorey/The Canadian Press/AP/TT

Ny attack mot Eritreafestival – flera skadade i Kanada

Uppdaterad
Publicerad

Flera personer har skadats i samband med en eritreansk festival i Toronto. Kanadensisk polis är på plats för att lugna ned situationen, rapporterar lokala medier.

En person är allvarligt skadad efter att ha knivskurits och vårdas på sjukhus. Ytterligare åtta personer vårdas på sjukhus för mindre allvarliga skador, skriver kanadensiska Global News.

Lambros Kiriakakos, ordförande för den kanadensisk-eritreanska organisation CECCO, säger att attacken skedde under den årliga eritreanska festivalen i Earlscourt Park i Toronto.

Enligt Kiriakakos attackerades festivalarbetare medan de arrangerade evenemanget under morgonen.

– Det här är ett firande som pågår hela helgen och de försökte få det inställt, säger han till Global News.

På X finns bilder på demonstranter som kräver att den festivalen stoppas eftersom man anser att den stöttar den eritrenaska regimen.

Två dagar efter festival på Järvafältet

Sammandrabbningen i Toronto äger rum bara två dagar efter det våldsamma upploppet i samband med en eritreansk kulturfestival i Järva i Stockholm. Då anklagade motdemonstranter festivalarrangörerna för att vara trogna Eritreas repressiva regim.

Global News uppger att precis som vid Järvafestivalen så hade arrangörerna varnat polisen om att de var oroliga för en attack.

Starta klippet nedan för att se frilansjournalisten Martin Schilbbyes analys av attacken mot Järvafestivalen

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Martin Shibbye kommenterar händelserna som utspelat sig på Jävafältet. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.