Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det kunde ha varit jag”, säger Mateusz efter explosionen som dödade två av hans kollegor. Hör vittnesmålet i klippet. Foto: Reuters/Twitter

Mateusz jobbar där roboten slog ned: ”Det kunde ha varit jag”

Uppdaterad
Publicerad

Den polska byn Przewodów är i chock efter tisdagens robotnedslag där två personer dödades. Mateusz Zub, som jobbar på lantbruket som träffades, var själv på väg till platsen när smällen kom.

– Jag ringde själv efter kollegorna, helt knäsvag. Jag trodde att en ugn hade exploderat, säger han till Reuters.

Flera personer blev vittne till gårdagens explosion i Przewodów. Läraren Joanna Magus, som befann sig i närheten av nedslagsplatsen berättar om en kraftig smäll.

– Det var ganska nära, kanske hundra meter bort. Jag såg ett otäckt svart moln och hemskt mycket rök, säger hon till Reuters.

Kriget i Ukraina

Joanna berättar att hon själv kände männen som dödades. Det gjorde också Mateusz Zub, som skulle ha träffat dem på jobbet kort efter att raketen slog ned.

– När de sa att de var döda blev jag alldeles... Det kunde ha varit jag, säger Mateusz.

Hör Mateusz och Joannas vittnesmål i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kriget i Ukraina

Mer i ämnet