Foto: Twitter

Nu har officiella president-kontot på Twitter flyttats från Trump till Joe Biden

Uppdaterad
Publicerad

Joe Biden la handen på bibeln och svor presidenteden. Den som gick in på Potus-kontot på Twitter, USA:s presidents officiella Twitter-konto, möttes då av meddelandet att kontot inte längre existerade. Sekunder senare hade en historisk stund ägt rum: Joe Biden var president – och styrde över presidentkontot, som bara någon minut tidigare hade disponerats av Donald Trump.

Ex-president Donald Trump använde, trots sin välkända status som ”Twitter-president”, primärt sitt egna Twitterkonto för att kommunicera med omvärlden. Potus-kontot användes mest till en mindre mängd allmän kommunikation.

Flytten av Potus-kontot från Trump till Joe Biden har viss symboltyngd, då Trumps egna konto tidigare permanent stängts av från Twitter. Med förlusten av Potus-kontot försvinner ex-presidenten i ännu högre utsträckning från den plattform vars antagligen mest kände användare han i flera år varit.

Presidentvalet i USA 2020

Under Trump hade Potus-kontot 33 miljoner följare. Med flytten har följarantalet nollställts, någon som inte gjordes då kontot flyttades från Obama till Trump.

Foto: Faksimil

Första tweeten

I sin första tweet skriver Biden att det inte finns någon tid att förlora, och att han är på väg direkt till Ovala rummet.

Foto: Faksimil

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Presidentvalet i USA 2020

Mer i ämnet